Wie niet steelt of erft werkt tot hij sterft!
Dat is een keiharde waarheid. Zoals alom bekend zijn er lieden die dit principe helemaal niet zien zitten en waarschijnlijk door eerder wangedrag al zijn onterft. 
De volgende zin komt volledig voor mijn verantwoordelijkheid en wordt niet onderbouwd door feiten:
Waarschijnlijk onder invloed van geestverruimende stoffen, vloeibaar dan wel rechtstreeks in de aderen, hebben deze lieden het gore lef gehad om in te breken in ons Vrondel.
Emotieloos hebben deze lieden, nadat ze buitendeuren hebben geforceerd, kast na kast op brute wijze opengebroken op zoek naar geld om hun verslaving te kunnen betalen.
Tenminste ik ga er niet vanuit dat het voor eten en kleding voor hun bloedjes van kinderen zal zijn.
Toen ze uiteindelijk gevonden hadden waar ze voor kwamen hebben ze heel veel moeite moeten doen en schade moeten maken om de kluis uit de grond te krijgen.
En dan neem je die kast ook nog niet eens zomaar onder je arm mee. “Dieplood” zou mijn moeder zeggen. Dus dit is niet even een gelegenheidsinbrekertje geweest die dorst had.
Dit is een goed voorbereide klus geweest. Anders ga je ’s nachts niet op pad met een steekwagen of een ander transportmiddel. 
Nou en wat heb je dan? Wat is dan het resultaat? Geld. Welnu geachte onheibrengers: veel geluk er mee. Alhoewel, gelet op prijzen van die troep zal het geld al wel op zijn.
En wat heeft Ter Heijde? Een bedroefd bestuur van de dorpsvereniging dat het zich, ten onrechte, persoonlijk aantrekt. 
En schade, heel veel schade. Maar we rechten onze rug, drogen onze tranen en gaan verder. Want het dorpsfeest komt eraan! Wat gebeurd is, is gebeurd, klaar!
Natuurlijk trekken we wel lessen uit wat er is gebeurd. Er worden zeker maatregelen genomen.
Maar dat doen wij als bestuur achter de schermen. En aan jullie vragen wij alert te zijn.
En verder….ik hoop dat onze zuurverdiende centjes een goede bestemming krijgen echter ik vrees het ergste. Dus als je iets ziet wat je niet vertrouwt; bel 112!
En nu op naar juli: Heijers zijn immers beter in feestvieren dan in treuren!
 
Het bestuur van dorpsvereniging Ter Heijde a/z